Русия вече е доволна от Майк Помпео

Сергей Лавров се срещна с Помпео по време на Мюнхенската конференция

Русия вече е доволна от Майк Помпео | StandartNews.com

Сергей Лавров заяви вчера, че след срещата си миналата седмица с американския държавен секретар Майк Помпео е усетил по-конструктивен подход от страна на САЩ по отношение на стратегическия диалог с Русия.

Двамата дипломати се срещнаха по време на Мюнхенската конференция за сигурността в петък. Нито една от двете страни не съобщи подробности за срещата между Помпеоо и Лавров.

"Усетих малки крачки към по-конструктивен подход от нашите американски партньори", заяви руският външен министър в изявление, публикувано на уебсайта на руското външно министерство.

Лавров изтъкна, че той и Помпео са разговаряли за въпроси, свързани със стратегическия диалог между Русия и Съединените щати и с контрола върху оръжията.

Срокът на последния съществуващ договор за оръжията между Москва и Вашингтон, Договорът за ограничение на стратегическите настъпателни оръжия, известен като Нов СТАРТ, изтича догодина. Русия заяви, че е готова да удължи срока на договора, но американски представители заявиха, че споразумението съдържа много недостатъци и е остаряло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай