Русия отбелязва Деня на Победата

В Москва честват годишнина от победата във Великата отечествена война

Русия отбелязва Деня на Победата | StandartNews.com

Русия и други страни ще отбележат днес 74-ата годишнина от победата във Великата отечествена война, предаде ТАСС.

В редица руски градове през деня ще се проведат военни паради, а вечерта ще има празнични салюти. В много държави по света ще има възпоменателни прояви, включително т. нар. шествия "Безсмъртен полк".

По традиция върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация, президентът Владимир Путин, ще наблюдава главния парад, на Червения площад в столицата Москва, заедно с редица други представители на държавното ръководство. В парада ще участват повече от 13 000 военни, над 130 единици бойна техника и 74 самолета и хеликоптера.

След това Путин ще участва в церемонията по полагането на венец на Паметника на Незнайния воин. Руският президент освен това ще даде традиционния за Деня на победата тържествен прием в Кремъл.

Очаква се около 1 милион души да се включат в "Безсмъртния полк" в Москва. Те ще носят снимки на свои роднини, сражавали се по фронтовете по време на Втората световна война.


Много вероятно е Путин също да се присъедини към "Безсмъртния полк". Руският президент винаги досега се е включвал в тази проява в столицата.

Очаква се такива шествия да има в общо над 500 града в 110 държави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай