Русия и Китай във война на американска територия

"Ще ги наблюдаваме всичките, трябва да бъдем много внимателни", каза Тръмп

Русия и Китай във война на американска територия | StandartNews.com

Данните на разузнаването на САЩ показват, че Китай се надява президентът Тръмп да загуби изборите през ноември, а Русия се е съсредоточила върху това да вреди на репутацията на Джо Байдън, кандидата на демократите за президент, предаде ДПА.

"По наши оценки Китай предпочита Тръмп, когото Пекин смята за непредсказуем, да не бъде преизбран", каза Уилям Еванина, директорът на американския Национален център за контраразузнаване и сигурност.

Москва "използва редица мерки, за да очерня преди всичко" Байдън, който е бивш вицепрезидент на САЩ. "Някои свързани с Кремъл лица също така се стремят да подпомагат кандидатурата на президента Тръмп в социалните мрежи и по руската телевизия", добави Еванина.

Според същия анализ на американското разузнаване Иран е заинтересован от това да навреди на демократичните институции в САЩ и да отслаби Тръмп с оглед на това, че Техеран обвинява действащия президент на Щатите за сегашния санкционен режим.

Еванина обеща да продължи да държи обществеността в течение предвид все по-наближаващата дата на изборите.

През 2016 г. Русия беше обвинена, че се е намесила сериозно в американските избори, за да навреди на шансовете на тогавашния кандидат на демократите за Белия дом Хилари Клинтън и да подпомогне републиканеца Тръмп.

Кремъл отхвърли всякакво участие в манипулиране на изборите в САЩ.

Помолен да коментира съобщените от Еванина заключения на контраразузнаването, Тръмп заяви следното на снощната си пресконференция в Ню Джърси: "Ще ги наблюдаваме всичките, трябва да бъдем много внимателни".

Президентът на САЩ добави, че според него и Русия, и Китай, и Иран искат той да загуби изборите, предаде Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай