Румъния ни пусна бариерата. Новите мерки

В страната има нови условия за влизането на българи

Румъния ни пусна бариерата. Новите мерки | StandartNews.com

Румънските власти въвеждат нови ограничителни мерки за пътуващите от България, считано от 00:00 ч. на 3 октомври 2021 г., неделя, след като страната ни бе добавена в „червения“ списък, съобщават от МВнР..

По информация на българското посолство в Букурещ пътници, които не са ваксинирани, не са преболедували COVID-19 и не разполагат с документ за отрицателен резултат от PCR тест, ще бъдат поставяни под карантина за срок от 14 дни.

Българските граждани няма да бъдат поставяни под карантина ако отговарят на някои от следните условия:

-  да са ваксинирани срещу SARS-CoV-2, като до влизането им в Румъния трябва да са изминали най-малко десет дни от завършването на пълната схема за ваксинация.

- да представят отрицателен RT-PCR тест за COVID-19, направен до 72 ч. преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или преди влизане в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт).

От карантина се освобождават и деца до 12-годишна възраст, без да е необходимо да предоставят тест за COVID-19, както и транзитно преминаващи граждани, но при условие че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането им в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай