Ричард Брансън цака конкуренцията с евтини билети за космоса

Космическият туризъм може да генерира близо 4 млрд. долара годишни приходи до 2030 година

Ричард Брансън цака конкуренцията с евтини билети за космоса | StandartNews.com

Компанията на Ричард Брансън "Върджин галактик" обяви, че ще започне продажба на билети за космически пътувания на начална цена от 450 хил. долара за място. Това се случва само седмици след като Брансън проведе първото подобно пътуване до "ръба на космоса" с екипаж, предаде Ройтерс.

Брансън достигна до 80 км височина над пустинята на Ню Мексико, докато беше на борда на летателния си апарат. Полетът се състоя на 11 юли и се превърна в символичен крайъгълен камък за начинанието, което Брансън започна още преди 17 години.

През юни "Върджин галактик" получи разрешение от американската служба по авиационна безопасност да осъществи полета. Сега компанията твърди, че ще предложи три варианта – единично място, пакет от няколко места, както и възможност за резервиране на целия полет. Първоначално продажбите ще са отворени за списъка със заявили рано желание за участие.

Космическият туризъм може да генерира близо 4 млрд. долара годишни приходи до 2030 година. Това прави индустрията особено апетитна за едни от най-богатите хора в света, които са известни и с предприемаческите си начинания, пише Днес.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай