Решено: Гонят Джокович от Австралия

Сега единствената надежда на сърбина да защитава титлата си от първия турнир за годината от Големия шлем е със съдебно производство

Решено: Гонят Джокович от Австралия | StandartNews.com

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович трябва да бъде депортиран от Австралия, решиха местните власти. Министърът по имиграцията Алекс Хоук отказа визата на сръбския тенисист.

Джокович и адвокатите му обаче отново ще обжалват.

Сега единствената надежда на сърбина да защитава титлата си от първия турнир за годината от Големия шлем е със съдебно производство.  

"Днес, в изпълнение на член 133С, алинея 3 от закона за емиграцията, отнемам визата, издадена на г-н Новак Джокович на базата на здравни причини и такива на доброто управление и в името на обществения интерес", гласи съобщението на Алекс Хоук.

Анулирането на визата на световния №1 се приема като подновяване на заповедта за депортация. Тя вече веднъж беше в сила, но адвокатите на Джокович спечелиха обжалването в съда. Ако сега обаче това не се случи, той няма да може да се бори за рекордна 21-а титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн стартира на 17 януари.

Припомняме, че Джокович пристигна в Мелбърн на 5 януари, след като получи медицинско разрешение за участие в Australian Open, въпреки че не е ваксиниран против коронавирус. При кацането му обаче визата му беше анулирана, а той бе отведен в хотел за имигранти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай