Разузнаването на Путин обяви: Готви ли се война с Украйна

САЩ изпращат фалшива информация за орди руски танкове на границата, твърдят от Москва

Разузнаването на Путин обяви: Готви ли се война с Украйна | StandartNews.com

Руската Служба за външно разузнаване отхвърли нарастващите западни опасения, че Москва планира инвазия в Украйна.

„Американците рисуват плашеща картина на орди руски танкове, които ще започнат да разрушават украински градове, заявявайки, че имат „достоверна информация“ за руските намерения“, обявиха от разузнавателната служба в рядко становище до руските информационни агенции, предаде БНР. Службата заявява, че САЩ изпращат на съюзниците си „абсолютно фалшива информация за концентрация на сили на територията на нашата страна с цел военна инвазия в Украйна“. 

По-рано днес Кремъл също отхвърли обвиненията, че се готви за военно нападение над Украйна, предаде Ройтерс.

Шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов заяви в интервю през уикенда, че Русия е разположила над 92 хиляди войници по границата си с Украйна и се готви за военна офанзива в края на януари или началото на февруари. По думите му едно такова нападение вероятно ще включва въздушни удари, артилерийски обстрел и настъпление с бронирани машини, последвани от въздушни десанти в Източна Украйна и морски - в Одеса и Мариупол, както и набези от съседен Беларус

От руска страна опровергаха обвиненията и изразиха тревога, че в Украйна се доставят големи количества оръжия. „Количеството на провокациите расте, значително расте, като те се осъществяват с използване на въоръжение, което се доставя в Украйна от страни в НАТО, и то в нарушение на минските договорености“, каза Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай