Путин: В редица страни безсрамно лъжат за войната

Прекланяме се пред всички ветерани от поколението на победителите, отбеляза държавният глава

Путин: В редица страни безсрамно лъжат за войната | StandartNews.com

В редица страни безсрамно лъжат своите деца за Втората световна война, заяви президентът на Русия Владимир Путин в слово пред участниците в парадa на Червения площад в Москва по случай Деня на победата.

Уроците на войната са актуални както никога, изтъкна държавният глава на Русия.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, каза още президентът Путин в словото си. 

Поуките от Великата отечествена война все още са актуални и "колективният отпор срещу носителите на смъртоносни идеи отново има определящо значение", отбеляза Путин. И продължи: "Призоваваме всички страни да осъзнаят общата ни отговорност за създаване на ефективна, равна за всички система за сигурност!"

Наш свещен дълг е да защитим истинските герои от Великата отечествена война, при положение че в редица страни "безсрамно лъжат своите деца" за войната, превръщат в кумири хора, слугували на нацистите и така извършват "предателство към предците си", заяви още президентът на Русия. 

"Прекланяме се пред всички ветерани от поколението на победителите" - днес те живеят в различни страни, но подвигът им не може да бъде разделен, отбеляза Владимир Путин. "Винаги ще тачим всички вас", обеща лидерът на Русия.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай