Путин с безкрайно приветствие. Какво каза

Изпитанията в света са неизбежни

Путин с безкрайно приветствие. Какво каза | StandartNews.com

Новогодишното приветствие на руския президент Владимир Путин стана най-дългото от всички подобни поздравения на руските президенти през този век.

То бе записано в Кремъл и продължи 6 минути.

Първи успяха да видят обръщението на Путин жителите на полуостров Камчатка в Далечния изток, където Новата година настъпи най-рано на руска територия.

Президентът отбеляза, че никой в навечерието на предишната Нова година не е предполагал колко трудна ще се окаже тя и "през какви изпитания ще се наложи да преминем всички ние".

"Сега ни се струва, че отиващата си година събра в себе си товара на няколко години. Тя бе трудна за всеки от нас, с тревоги и големи материални трудности, с преживявания, а за някои хора и с тежки загуби на близки, любими хора", посочи той.

"Новият опасен вирус промени, обърна с главата надолу обичайния начин на живот, работа, учене, принуди ни да преразгледаме, коригираме много планове. Но светът е така устроен, че изпитанията в него са неизбежни. Те ни насърчават да погледнем по-отблизо живота, да се вслушаме в съвестта си, да изхвърлим дребното, суетата и наистина да оценим най-важното".

Изпитанията и проблемите ще отминат. Винаги е било така. И главното остава с нас, всичко, което ни прави благородни и силни: любов, взаимно разбиране, доверие и подкрепа.

"Сега не всички са на новогодишната трапеза. Все още има много хора в болниците и съм сигурен, че всички те се чувстват подкрепени от семейството и приятелите си. С цялото си сърце ви желая, мили мои, да преборите болестта и да се върнете у дома възможно най-бързо", каза руският президент.

"Искам да благодаря на всеки от вас, защото сме заедно. И когато усетим сигурния лакът на хората, стоящи наблизо, Русия се превръща в едно голямо семейство."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай