Путин раздаде нови задачи на Медведев

Бившият премиер ще определя външната политика, ще следи националната сигурност

Путин раздаде нови задачи на Медведев | StandartNews.com

Бившият премиер ще определя външната политика, ще следи националната сигурност

С какво се занимава Дмитрий Медведев, след като правителството му подаде оставка, а президентът Владимир Путин го назначи за заместник-председател на Съвета за сигурност. Руският държавен глава разписа днес указ, с който определи правомощията на Медведев. Той вече ще участва в разработването и осъществяването на външната политика, както и ще наблюдава изпълнението на решенията на президента в интерес на гарантирането на националната сигурност. „Российская газета“ припомня, че председател на Съвета за сигурност е президентът Путин. С указа той на практика делегира всички лидерски права в съвета на Медведев.

Указът "За някои въпроси на Съвета за сигурност на Руската федерация" одобри Правилника на Съвета за сигурност на Руската федерация. Подробно са описани функциите и задачите на тази структура, нейният състав, процедурата за провеждане на заседания и т.н.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация се назначава и освобождава от президента и се отчита директно пред него, пише в указа, съобщава „Фокус”. Заместник-председателят на Съвета за сигурност координира дейностите по решаването на задачите, възложени на Съвета за сигурност на Руската федерация, организира взаимодействието с федералните и регионалните власти, местни правителства, организации, обществени асоциации, чуждестранни власти и международни организации, а също така представлява и Съвета за сигурност във взаимоотношенията с тях. Той също така излиза с разяснения на решенията, приети от Съвета за сигурност на Руската федерация.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност информира президента по въпросите на националната сигурност, координира годишния доклад за състоянието на националната сигурност и мерките за нейното укрепване и проекти за статута и състава на Съвета за сигурност, представени на президента. В съответствие с инструкциите и поръченията на държавния глава, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация ще участва в подготовката на държавни целеви програми в областта на осигуряване на националната сигурност.

 

Медведев също ще участва в разработването и осъществяването на външната политика на страната, ще участва във формирането на държавната кадрова политика и политиката на държавната администрация в интерес на осигуряването на националната сигурност, а също така ще поеме контрола върху изпълнението на президентските инструкции в интерес на осигуряването на националната сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай