Путин: Обвиненията към Русия са фалшиви

Руският президент е отворен за евентуална размяна на затворници със САЩ

Путин: Обвиненията към Русия са фалшиви | StandartNews.com

Президентът Владимир Путин отхвърли като "фалшиви" обвиненията, че Русия стои зад кибератаките срещу САЩ в интервю за американската телевизия Ен Би Си нюз, излъчено в понеделник преди срещата му в Женева с президента Джо Байдън.

"Къде са доказателствата? Изглежда фалшиво", каза Путин.

„Обвинявани сме във всякакви неща, намеса в избори, кибератаки и така нататък и така нататък и нито веднъж, нито веднъж не са си направили труда да представят някакви доказателства, просто неоснователни обвинения".

Той изрази изненада, че Москва "все още не е обвинена в провокиране на движението "Животът на чернокожите има значение" (Black Lives Matter movement).

Путин добавя, че Русия е отворена за сътрудничество относно киберпрестъпността.

"Въпросът с киберсигурността е един от най-важните днес, защото изключването на цели системи води до много тежки последици, а се оказва, че това е възможно", коментира руският президент.

Путин заяви още пред Ен Би Си нюз, че е отворен за евентуална размяна на затворници със САЩ.

„Да, разбира се“, каза Путин, попитан дали би помислил за размяна на затворници, предполагаема тема на разговора между двамата лидери.

Според британския вестник „Файненшъл таймс“ Москва и Вашингтон ще обсъждат евентуална размяна на обвинени в киберпрестъпления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай