Путин обмисля бъдещето си, Западът го хвали

Руският президент се гордее с постиженията си, но и мълчи за перспективите

Путин обмисля бъдещето си, Западът го хвали | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин отбелязва 20 години във властта, като се хвали с постиженията си, но същевременно запазва мълчание за политическото си бъдеще - потайност, която разпалва всякакви спекулации относно намеренията му.

В същото време обаче Западът отчита положителните променикато цяло в Русия,в резултата на дългото управление на Путин. 

Владимир Путин бе назначен за и. д. президент на Русия на 31 декември 1999 г. от тогавашния президент Борис Елцин. Оттогава той заема президентския или премиерския пост в продължение на две десетилетия, припомня Андрю Озбърн от Ройтерс, цитиран от БТА.

За последните 20 години Русия успя да се възстанови и да възвърне предишното си влияние, изгубено след разпадането на Съветския съюз. За това пише авторът на изданието Bloomberg Хенри Майер, като описва  постиженията на президента на Руската Федерация Владимир Путин за 20 години от идването му на власт.

Майер подчертава, че САЩ харчат два пъти повече само за отбрана от Русия от всички разходи, но руските власти успяват да изградят сериозно геополитическо влияние и да заемат водеща позиция на международната арена.

Освен това, според автора на статията, точността на Москва по материални въпроси след украинския конфликт направи финансовия баланс на страната „един от най-здравословните в света“.

„Освен това Русия значително укрепи връзките си с Китай, успя да промени ситуацията в Сирия и да се събере отново с Крим, както и да продаде оръжие за голяма сума наедна от страните-членки на НАТО Турция. Русия отново се превърна в основна сила в Близкия изток и разширява влиянието си върху Африка “, пише Майер.

Както отбелязват авторите на материала руският лидер е успял да засили връзките си с Китай, да върне Крим, да промени ситуацията в Сирия, да продаде оръжие на Турция, която е част от блока на НАТО. От изданието подчертават също, че Владимир Путин успя да зададе тон на срещата на върха на Норманската четворка в Париж.

В допълнение на свършеното и за напомняне на ключовата роля на Русия в световната политика, путин казва : "» Сигурността в света може да бъде осигурена само заедно с Русия, а не без нея, или да се правят опити да бъде изместена, ослабена, или да бъдат накърнени интересите й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай