Путин каза защо не е поздравил Байдън

Няма скрит мотив, заяви руският президент

Путин каза защо не е поздравил Байдън | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин обясни защо не е поздравил кандидата на демократите Джо Байдън за спечелването на президентските избори в САЩ. Той даде официална причина за това в ефира на телевизионния канал "Русия 1", предаде lenta.ru.

ВИЖ ОЩЕ: Плашеща прогноза на Путин за кризата

„Няма скрит мотив и нищо, което би било необичайно или би могло да лежи в основата на по-нататъшното разрушаване на нашите отношения“, обясни Путин. Руският лидер смята, че „чисто формалните неща“ трябва да се правят в съответствие с установената практика и да се изхожда от правната страна на въпроса. В същото време той отбеляза, че Русия уважава и Доналд Тръмп, и Джо Байдън и ще работи с всеки лидер, избран от американския народ. Но е необходимо една от партиите да признае победата на другата, или победителят се определи от крайните резултати от изборите. Избирателната система на САЩ има проблеми, но от американския народ зависи да ги реши, обясни още Владимир Путин.

Президентските избори в САЩ приключиха на 3 ноември, но окончателните резултати от гласуването все още не са обобщени. Тръмп и Байдън отказват да признаят поражение, като всеки се нарича себе си победител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай