Путин и Лукашенко преговарят на ски/ВИДЕО/

Те се отдадоха на зимното развлечение в прочутия парк "Красная поляна"

Путин и Лукашенко преговарят на ски/ВИДЕО/ | StandartNews.com

Топли отношения в курорта Сочи демонстрираха беларуският лидер Александър Лукашенко, срещу чието управление от шест месеца има протести, и руският президент Владимир Путин. Двамата се срещнаха в Сочи.

"Не минава и ден, без нашите колеги да разговарят един с друг и да решават определени проблеми", каза Путин на срещата, предаде ДПА. След разговорите двамата отидоха да карат ски и моторни шейни. Те се отдадоха на зимното развлечение в прочутия парк "Красная поляна" в южната част на Русия.

https://trud.bg/public/images/articles/2021-02/Eu5fM5tXAAE1ZtQ_1410219752182477064_big.jpg

Според показаната от държавната телевизия част от разговорите протестите в Беларус не са били сред обсъжданите въпроси. Очакваше Путин да повдигне темата за делото срещу една от изтъкнатите опозиционни фигури, Виктор Бабарико, който беше шеф на беларуското подразделение на "Газпромбанк".    Путин и Лукашенко се срещнаха за последно през септември, месец след като президентските избори в Беларус, които според мнозина са били манипулирани, предизвикаха масовите протести, които продължават и досега. Силите за сигурност отговориха с палки, водни струи и арести на демонстрациите.

Тогава Путин обеща на Беларус заем за милиарди. Сега заяви, че сътрудничеството между индустриите на двете страни е по-важно от "пряката финансова подкрепа" на Москва.

Беларуската икономика е силно зависима от Русия, която й доставя нефт и газ. Русия упражни натиск върху Лукашенко, когото Европейският съюз повече не признава за президент, да реформира конституцията на Беларус.

   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай