Путин готов за преговори с Киев, но с друг кабинет

Ще разрешават конфликта в Източна Украйна

Путин  готов за преговори с Киев, но с друг кабинет | StandartNews.com

Никога не сме се отказвали от нито един от предложените формати, заявява руският президент

Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да преговаря във всякакъв формат с новия президент на Украйна Володимир Зеленски за разрешаване на конфликта в Източна Украйна, но след съставяне на новото украинско правителство, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Никога не сме се отказвали от нито един от предложените формати, включително от разширяване на нормандския формат", каза Путин и допълни: "Първо обаче този нормандски формат и среща на върха трябва да бъдат добре подготвени, което е очевидно, и второ, до голяма степен ще може да се обсъжда нещо след окончателното съставяне на украинското правителство и произвеждането на парламентарни избори в страната".

"На трето място, не знам как ще реагират (на тази покана) останалите участници на предложения формат", допълни руският президент.

Путин направи това изявление в отговор на предложението на украинския президент Зеленски да се организират преговори с посредничеството на лидерите на САЩ, Великобритания, Франция и Германия.

Новият украински президент, който встъпи в длъжност през май, обеща да сложи край на конфликта в Източна Украйна, отнел живота на повече от 13 000 души от 2014 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай