Президентът на Казахстан нареди: Стрелба без предупреждение!

Властите нямат намерение да преговарят с терористи, каза Касим-Жомарт Токаев

Президентът на Казахстан нареди: Стрелба без предупреждение! | StandartNews.com

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за откриване на огън „по терористите“ без предупреждение по време на обръщение към нацията. Президентът също така заяви, че казахстанските власти нямат намерение да преговарят с терористи. "В чужбина се отправят призиви към страните да преговарят за мирно разрешаване на проблемите. Пълна глупост! Какви преговори могат да се водят с престъпници, с убийци? Имаме си работа с въоръжени и обучени бандити", каза Токаев. 

По време на размириците в Казахстан са пострадали около 519 търговски обекта, ресторанти, транспортни съоръжения, както и банкомати, се казва в изявление на Националната предприемаческа камара. "Щети са нанесени главно на предприятия в търговията, ресторантьорството, транспорта, услугите и финансовия сектор (особено на банкомати)", се казва в доклада.

В Казахстан вече пристигат миротворци от силите на ОДКС. Група от над 70 самолета "Ил-76" и пет самолета "Ан-124" денонощно доставя части от руския контингент на силите на ОДКС в Казахстан, съобщи генерал-майор Игор Конашенков, официален представител на руското Министерство на отбраната. "Създадената от руското министерство на отбраната въздушна група от над 70 самолета Ил-76 и 5 самолета Ан-124 денонощно доставя в Казахстан части от руския контингент на мироопазващите сили на ОДКС", се казва в изявлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай