Предотвратиха атентат на ИД в Мароко

Членове на терористична клетка, свързана с Ислямска държава, които бяха арестувани в края на март

Предотвратиха атентат на ИД в Мароко | StandartNews.com

Членове на терористична клетка, свързана с Ислямска държава, които бяха арестувани в края на март в североизточната част на Мароко в резултат на поредица от специални операции, планирали да атакуват военни бази, парламент, църква и нощни клубове в кралството. Това съобщи вестник "Ас Сабах". Медията се позова на източници от службите за сигурност.

"Членовете на терористичната клетка, арестувана в град Ужда, планирали много терористични атаки. Те възнамерявали да атакуват марокански войници, които служат близо до границата с Алжир, да убиват туристи, да нападат парламента, силите за сигурност в Ужда, църква, затвор в Сале ( предградие на Рабат), както и да нападат посетители на хотели и нощни клубове ", пише "Ас Сабах", цитирана от money.bg.

Сред приоритетните цели на терористите са базите на Кралските марокански въоръжени сили, разположени близо до границата с Алжир. Ислямистите дори планирали да атакуват мароканския военен персонал, за да откраднат оръжията му, за да ги използват срещу алжирски войници, за да предизвикат война между Мароко и Алжир.

Неутрализираната клетка се състояла от четирима души на възраст между 24 и 28 години, които преди това са се заклели във вярност на лидера на Ислямска държава. Както по-рано съобщиха от министерството на вътрешните работи, нападателите планирали да се "присъединят към лагерите на Ислямска държава, разположени в африканския Сахел, за да участват във военни действия". Освен това те възнамерявали да извършат "терористични атаки срещу жизненоважни национални съоръжения, институции за сигурност и военни бази в Мароко".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай