Потрес! На Острова очакват милиони заразени до Нова година

Трябва да се наложат допълнителни ограничения, за да се избегне претоварване на болниците

Потрес! На Острова очакват милиони заразени до Нова година | StandartNews.com

Учени във Великобритания предупреждават, че до дни трябва да се наложат допълнителни ограничения, за да се избегне претоварване на болниците на Острова със случаи на новия щам Омикрон, предаде кореспондент на БНР. Тази сутрин министърът на здравеопазването Саджид Джавид не се ангажира с въвеждане на нови мерки, но заяви, че правителството следи отблизо ситуацията и ще реагира в случай на нужда.

Някои от съветниците на британското правителство твърдят, че, ако не бъдат взети спешни мерки, заразяванията дневно до края на месеца могат да достигнат между 600 000 и 2 милиона. Те твърдят, че действителните заразявания са много повече от изнасяните официално данни. Таблоидът „Сън“ пише днес, че по-строги мерки ще бъдат въведени незабавно след Коледа. По-рано „Таймс“ и „Файненшъл таймс“ съобщиха, че правителството има разработен план за пълен локдаун.

Саджид Джавид заяви по „Скай нюз“ тази сутрин, че дискусии се водят с учените и съветниците почти на всеки час, но за да бъде взето решение за нови ограничения то трябва да бъде подплатено със съответните данни.

Джавид изнесе данни, че около 10% от населението продължава да е без нито една доза ваксина и че 9 на всеки 10 от най-тежките случаи в болниците са с хора, които не са ваксинирани. Той призова всички неваксинирани да помислят добре за вредата, която нанасят на обществото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай