Потопи в Турция нанесоха материални щети

Улици и булеварди заприличаха на реки, автомобили останаха блокирани по пътищата

Потопи в Турция нанесоха материални щети | StandartNews.com

Проливните дъждове в Западна Турция предизвикаха наводнения на много места, а метеоролозите прогнозират още дъжд, съобщава БТА.

Наводнения имаше в окръзите Бурса, Измир, Кютахия, Айдън, Текирдаг. Улици и булеварди заприличаха на реки, автомобили останаха блокирани по пътищата.

Сериозни наводнения има в Текирдаг, Северозападна Турция. Телевизия СиЕнЕн-Тюрк публикува на сайта си снимки на закъсали по наводнените пътища коли, наполовина под водата. В град Чорлу за час е паднало количество дъжд от 47 л/кв.м, съобщи кметът.

В Измир сериозни наводнения има в района на град Йодемиш, където са наводнени пътища и ниви. В Кютахия са прелели местни реки в околията на град Хисарджък и частично е затворен местен път, свързващ две села.

Нанесени са материални щети, но към момента няма данни за човешки жертви, съобщи околийският управител на Хисарджък.

Метеорологичната служба предупрежди, че валежите ще продължат и днес в района Мармара, вътрешната част на егейското крайбрежие, западната част на турското средиземноморско крайбрежие, вътрешните части на източното средиземноморско крайбрежие, западната част на Централен Анадол и Черноморска Турция. На места се очакват порои и гръмотевични бури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай