Последният полет на Катя и Саша разплака света

Младите влюбени били заедно от училище, обожавали да пътуват

Последният полет на Катя и Саша разплака света | StandartNews.com
  • Младите влюбени били заедно от училище, обожавали да пътуват
  • Близките им имали предчувствие - не искали да пътуват за Етиопия

Историята на двамата влюбени руснаци Катя и Саша, които загинаха в Боинга ковчег на етиопските авиолинии на 10 март, разплака света. Александър и Екатерина Полякови били неразделни от училище. Работели заедно, обичали да пътуват, накрая намерили и смъртта си един до друг, съобщават руските медии.

„Час и половина трансфер и летим към Кения”, е озаглавила последното си видео красивата Катя. На кадрите се вижда самолетът и надписът на Ethiopian Airlines.

Младата двойка се отправила към Африка на отдавна планирана и дълго чакана почивка. Пътешествията били тяхна страст. Сингапур, Германия, Испания, САЩ са само част от страните, които младежите са посетили и от които са публикували снимки в социалните мрежи.
Близките на Катя и Саша не одобрявали пътуването до Етиопия, сподели в деня на трагедията майката на младата рускиня. „Много обичаха да пътуват, да се снимат... Обичаха много живота. Пътуваха, за да разгледат света и животните. Тя беше много весела, жизнерадостна, умна. Пишеше много хубаво и беше приятно да четеш нещата й”, разказва почернената майка Елена. По думите й, Екатерина и Александър се обичали безумно много и никога не се карали, водели здравословен начин на живот и били много общителни.

Екатерина и Александър учат заедно, след това заедно започват да работят в "Сбербанк Лизинг". „Те бяха съвсем млади, учеха заедно, а в последните години работеха в "Сбербанк Лизинг", посочват от компанията.

Освен Катя и Саша с фаталния боинг смъртта си намира още един руснак. Това е професионалният парашутист Сергей Вяликов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай