Поптодорова не очаква гражданска война в САЩ

Сложен казус има пред Доналд Тръмп - Ковид, икономическа рецесия, расови проблеми

Поптодорова не очаква гражданска война в САЩ | StandartNews.com

Гражданска война в Америка няма да има. Тя е била една и я пишем с главна буква. Това заяви в сутрешния блок на бТВ бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

"Винаги трябва да гледаме сравнително на такива релефни социални прояви, включително и при нас. Американските граждани имат глас. Трябва да разграничаваме вандализма от протеста. Има хора, които се възползват от това - определени групи население. Винаги има изкушение за такава употреба и злоупотреба", обясни дипломатът.

"Протестите бяха подкрепени от всички - чухме кметове и губернатори. Америка така се роди - с бостънския чаен протест през 1773 г., когато тръгва войната за независимост и от това се ражда съвременна Америка", разказа Поптодорова.

Тя даде пример и с войната във Виетнам, която е била първата заснета, и гражданите са видели какво се е случило. Това е изкарало хората на улицата тогава, каза още бившият ни посланик в САЩ.

По думите на Поптодорова протестът е форма на демокрация и свобода на словото в Съединените щати.

Сложен казус има пред Доналд Тръмп - Ковид-19, икономическа рецесия, расови проблеми и изблици. Това е повод да излята хората на улицата. И има избори. Ако Тръмп се справи с тази сложна формула, той има шанс да бъде преизбран, смята Поптодорова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай