Пендаровски съветва Заев да чака редовен кабинет у нас

България използва маркетингови трикове, каза президентът на Северна Македония

Пендаровски съветва Заев да чака редовен кабинет у нас | StandartNews.com

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски прeпоръча на правителството в Скопие на премиера Зоран Заев да не прави усилия за разрешаване на спора с България, докато в страната не бъдат сформирани правителство и парламент.

В интервю за телевизия "Сител" Пендаровски коментира още, че България използва маркетингови трикове, предава БНР.

Повод за изказването му бе позицията на българското външно министерство, разпространена в петък, в която се настоява Република Северна Македония да изпълнява "цялостно и ефективно" Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 година.

"Това е маркетингов трик. Това е отговор на нашето предложение за планове за присъединяване и секторно сътрудничество. Това стига до Скопие два дни след Европейския съвет. Но ние чакаме отговор на плана за присъединяване, а той можеше да дойде и преди това. А с тези пет точки, ако бяха само те, ние щяхме да започнем преговори още миналата година, се работи да се представи реалната ситуация по-различна, работи се за грешна и невярна информация, предполагам с определени политически цели, тъй като българите в момента са в изборна кампания", каза Пендаровски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай