Папата с трогателно обръщение. Какво помоли

Отново призова за мир и потушамаве на конфликтите

Папата с трогателно обръщение. Какво помоли | StandartNews.com

Папа Франциск  отправи традиционното си празнично коледно обръщението  “Към Града и към света”. Това той направи от централния балкон на базиликата “Свeти Петър" в Рим пред стотици богомолци на едноименния площад пред нея.

При тържествена обстановка независимо дъждовното време с изпълнението на националните химни на Ватикана и Италия, се даде началото на празничното обръщение на папа Франциск. 

С италианския поздрав „Buon Nataleе” (Добро Рождество), той приветства присъстващите на площад „Свети Петър”, радио слушателите, телевизионните и интернет зрители по целият свят. Той отново насочи вниманието към световните беди, започвайки от пандемията като каза, че „в международен план съществува риск за диалог  за излизане от една сложна криза”. 

Диалогът е свързан и с човешките взаимоотношения, посочи още папата цитирайки Данте с  „как днес любовта, която движи слънцето и другите звезди, стана плът за диалог с нас“. 

Папа Франциск посочи за пореден път световните конфликти и кризи в Ирак, Сирия, Йемен, Ливан, Украйна, Афганистан – един дълъг списък, който се превръща в постоянен призив и молитва за мир. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай