Празнота и мъка за Коледа в родното място на Христос

Във Витлеем, където се е родил Спасителят, се очакваха поклонници за Рождество

Празнота и мъка за Коледа в родното място на Христос | StandartNews.com

Огромна част от населението на света се готви за втора поредна година да посрещне Коледа в условията на коронавирусна пандемия и на въвеждането на нови ограничения заради варианта Омикрон. Коронавирусът отново помрачава празничната атмосфера - от Сидни до Севиля.

Във Витлеем, където според Библията се е родил Спасителят, се очакваха поклонници за Рождество, но такива няма да има, а разочарованието е голямо. След почти пълния локдаун миналата година, Израел отново затвори границите.

Въпреки това в Стария град на Витлеем бе организирано празнично шествие, което се проведе сутринта, недалеч от храма "Рождество Христово". В шествието участваха палестинци и чужденци, които пребивават в Израел. Както и миналата година, в храма "Рождество Христово" празничното полунощно богослужение ще бъде проведено с участието на малък брой вярващи, както го изискват правилата за борба с коронавируса.

Във Ватикана традиционната коледна меса ще бъде отслужена от папа Франциск в 19,30 ч. местно време в базиликата "Свети Петър", а утре Светият отец ще отправи и традиционната си благословия Urbi et Orbi по случай Рождество Христово.

Коледните празненства в Нидерландия, САЩ и Испания ще минат под знака на коронавирусните ограничения и отмяната на някои събития заради разпространението на вируса. Въпреки това милиони американци се готвят да пътуват по време на празниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай