Отварят моловете в Дубай и Абу Даби

Броят на посетителите и работното време ще бъдат ограничени

Отварят моловете в Дубай и Абу Даби | StandartNews.com

Молове и търговски центрове в Абу Даби и Дубай се подготвят да отварят врати. Властите издадоха насоки за собствениците на фирми и купувачите в навечерието на свещения мюсюлманин месец Рамадан, съобщава CNBC.
Точните дати и срокове за отваряне все още не са обявени, но се очакват нетърпеливо не само от клиентите, но и от собствениците на компании, които бяха засегнати силно от блокировките, насочени към ограничаване на разпространението на коронавируса в Обединените арабски емирства, където се съобщава за повече от 8 200 случая на заразени.
Насоките, издадени от Министерството на икономическото развитие на Абу Даби и правителството на Дубай, ограничават работното време, има и рестрикции, които трябва да се спазват от персонала и касаещи броя клиенти.

Търговските центрове в Абу Даби ще бъдат отворени само между 14:00 и 21:00 ч, а в Дубай - за не повече от 10 часа на ден.
Броят на посетителите и в двете емирства ще бъде ограничен до 30% от капацитета на мола, като те могат да останат максимум три часа вътре в мола. 

Всички сензорни екрани ще бъдат деактивирани, наличните места за паркиране ще бъдат намалени с 50% в Абу Даби и 75% в Дубай, а влизането ще бъде отказвано на посетители над 60-годишна възраст и в двете емирства. В Дубай влизането ще бъде забранено и за деца на възраст между 2 и 13 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай