Откраднаха лаптопа на Нанси Пелоси

Станало е при атаката на Капитолия

Откраднаха лаптопа на Нанси Пелоси | StandartNews.com

Лаптоп е бил откраднат от офиса на председателката демократ на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси по време на нахлуването на протестиращи в Капитолия онзи ден, каза днес неин сътрудник, цитиран от Ройтерс.

Вчера сенаторът демократ Джеф Мъркли също съобщи за откраднат от офиса му лаптоп.

Междувременно фирмата за машинно гласуване и електронно преброяване на гласове "Доминиън вотинг систъмс" заведе дело за клевета във федерален съд във Вашингтон срещу адвокатката на Тръмп Сидни Пауъл.

Пауъл от седмици твърди без доказателства, че "Доминиън" е участвала в план за открадване на изборите от президента Доналд Тръмп. Тя беше негов адвокат в редица неуспешни дела за оспорване на изборни резултати.

Пауъл твърди, че фирмата е основана във Венецуела за фалшифициране на избори в полза на покойния президент Уго Чавес и че машините й дават възможност за прехвърляне на гласове от един кандидат на друг.

Компанията съобщи, че когато официално е казала на Пауъл, че твърденията й са неверни и е поискала от нея да ги оттегли, гя още повече е започнала да ги повтаря, използвайки своя акаунт в Туитър, който има над 1 милион абонати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай