От днес без карантина в Гърция

Гърция отмени 7-дневната карантина при влизане в страната за граждани на Европейския съюз

От днес без карантина в Гърция | StandartNews.com

Гърция отмени, считано от днес, 19.04.2021 г., 7-дневната карантина при влизане в страната за граждани на държавите-членки на Европейския съюз и Шенгенското пространство, на Обединеното кралство, Съединените Американски Щати, на Обединените арабски емирства, на Сърбия и на Израел, съобщиха от МВнР.

Същевременно до 26 април т.г. остава изискването за представяне на негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция и се въвежда нова възможност за представяне на сертификат за ваксинация за COVID-19. При влизане в страната, гръцките власти на случаен принцип правят бърз или PCR тест. Остава и изискването за попълнен PLF и наличие на QR код.

Сертификатът за ваксинация следва да е на английски език, да е издаден от публичен орган в съответствие със съответното национално законодателство. При влизане в Гърция следва да са изминали 14 дни от завършването на ваксинацията. Сертификатът за ваксинация включва името на лицето и вида и броя на дозите на ваксината.

Със същото решение на правителството на Гърция, от днес, 19.04.2021 г., се отваря и ГКПП Маказа-Нимфеа за трафик на пътници в часовия интервал от 07:00 ч. до 23:00 ч. За пътници остава отворен и ГКПП Кулата-Промахон. Останалите пунктове обслужват само тежкотоварния трафик, а ГКПП Ивайловград-Кипринос е затворен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай