Още по-строги антивирусни мерки в Гърция

До днес починалите са 43 души, а заразените - над 1000

Още по-строги антивирусни мерки в Гърция | StandartNews.com

Властите в Гърция налагат още по-строги ограничения върху свободното движение на гражданите, предаде БНР. Затварят и крайбрежните алеи. Пазаруване и ходене до работа е позволено само с декларация.

До днес починалите са 43 души, а заразените - над 1000.

Строгите мерки по ограничаване на движението на хора дават резултат, съобщи говорител на гръцкото правителство. Страната се движи в нисък диапазон на заразени и починали в сравнение с други европейски страни, коментират медиците.

Полицията безкомпромисно налага глоби при нарушаване на мерките. За седмица са глобени почти 10 хиляди души. Днес кметът на Солун наложи пълна забрана за движение по крайбрежната алея, където беше регистрирано струпване на хора. Пред банките има полиция за контрол на чакащите.

"Следващите десет дни са критични, стойте в къщи", предупреждават от министерството на здравеопазването.

По призив на премиера Мицотакис всички депутати, областни управители и кметове дават половината от месечното си възнаграждение в специалната дарителска сметка за борба с короновируса.

За първи път гърците ще отбележат Великден в къщи и при затворени църкви. Няма да се допуска движение от градовете към провинцията, категоричен е говорителят на правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай