ООН: Боевете между Израел и Газа да спрат веднага!

Сегашната враждебност е абсолютно ужасяваща, каза Антонио Гутереш

ООН: Боевете между Израел и Газа да спрат веднага! | StandartNews.com

.„Това е най-сериозната ескалация в Газа и Израел от години. Сегашната враждебност е абсолютно ужасяваща. Това насилие само продължава порочния кръг на смърт и разрушение. То отдалечава възможността и надеждата за добросъседски и мирен живот. Боевете трябва да спрат. Да спрат веднага", категоричен е генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

Изминалата неделя е била най-кървавият ден от началото на бомбардировките в Ивицата Газа. Това обяви управата на палестинската територия, като каза, че са убити 42-ма души. От тях 26 са жени и деца. Бомби са паднали на оживена улица, което е довело до рухването на три сгради и много жертви, съобщи Нова тв.

От правителството на Израел казват, че за изминалите 7 дни палестинците са изстреляли повече от 3 хиляди ракети към израелските градове.

В същото време бомбардировките на израелската авиация в Газа доведоха и до недостиг на стоки и суровини.Липсата на гориво заплашва болници и други институции да останат без ток.

От ООН казаха, че са поискали от Израел да допусне цистерни с гориво в Газа, но получили отказ, защото не било безопасно

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай