Няма покой и в смъртта: Обвиняват Марадона в изнасилване

Кубинка твърди, че Диего я е направил зависима от кокаина

Няма покой и в смъртта: Обвиняват Марадона в изнасилване | StandartNews.com

Диего Армандо Марадона не намира покой дори и в смъртта. Аржентинската легенда напусна този свят на 25 ноември 2020, а само дни преди първата годишнина от кончината му, името му отново бе забъркано в скандал. 37-годишна жена от Куба твърди, че е имала афера с Дон Диего преди две десетилетия, когато още е била тийнейджърка и обвини гениалната десетка, както и обкръжението му, в изнасилване, пише dir.bg.

Мавис Алварес Рего, която към днешна дата живее в Маями, разказа на медиите в Буенос Айрес как се е запознала с Марадона на 16-годишна възраст. Великият футболист, по онова време вече прехвърлил 40, тогава живее в Куба, където се бори със зависимостта си към наркотиците.

“Бях заслепена, той ме спечели моментално. Но два месеца след това нещата започнаха да се променят”, връща се назад във времето жената, която освен обвиненията за сексуално насилие, твърди също така, че Диего я е направил зависима от кокаина - битка, която той водеше дълги години.

“Обичах го, но също така го мразех. Дори мислех за самоубийство”, добавя Алварес Рего, която твърди, че е имала връзка с Марадона за период от четири или пет години.

Всъщност, обвинението за изнасилване не идва от самата нея, а от аржентинска неправителствена организация, носеща името “Фондация за мир”. Кубинката ще даде показания пред прокурор в столицата на родната страна на гениалния футболист.

Обвиненията идват в навечерието на първата годишнина от смъртта му, както и дни преди на бял свят да се появи телевизионен сериал за Диего.

“Направих това, което бе необходимо. Оставям останалото на съда. Изпълних целта си - да кажа какво точно ми се е случило и да предотвратя същото нещо да се случи и на други. Или поне да дам куража и силата на други момичета да говорят”, споделя още тя.

Обвиненията са доста сериозни - в трафик на хора, задържане против волята им, сексуално насилие и физически тормоз.

Петима души от антуража на Марадона, които също са обвиняеми, категорично отхвърлят твърденията, а един от тях дори е завел дело срещу въпросната неправителствена организация.

Диего Армандо Марадона почина на 60-годишна възраст на 25 ноември миналата година след сърдечен проблем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай