Нова жена милиардер се появи в Русия

Бившата учителка по английски с богатство от 1,7 млрд. долара

Нова жена милиардер се появи в Русия | StandartNews.com

Нова жена милиардер се появи в Русия

Онлайн магазинът Wildberries тази година се нарежда на четвърто място в класацията на най-скъпите компании на Runet, според списание Forbes, чиято стойност се оценява на 1,2 млрд. долара. Отбелязва се, че единственият собственик на компанията е Татяна Бакалчук, чието състояниев момента се оценява на повече от един милиард долара. Така тя става втората по богатство жена милиардер в Русия след Елена Батурина.

Учителката по английски език Татяна Бакалчук основава своя бизнес заедно със съпруга си Владислав през 2004 година. От самото начало те се занимават с продажба на дамско облекло в немските каталози Ото и Куел. Сега сайтът се посещава ежемесечно от около 60 милиона души. През 2018 г. приходите на компанията възлизат на 1,7 млрд. долара.

Година по-рано Бакалчук за пръв път попада в списъка на най-богатите хора в Русия с 600 милиона долара. Тогава тя измества по състояние бившата съпруга Елена на Дмитрий Риболовлев, бизнесмен и собственик на футболния клуб Монако, от втората позиция, чието състояние също се е оценявало на 600 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай