Напрежение! НАТО с люта закана към Русия

Генсекът предупреди за последствия заради Украйна

Напрежение! НАТО с люта закана към Русия | StandartNews.com

Генералният секретар на НАТО размаха пръст на Русия, като я предопреди, че ще има последици, ако използва военните си сили срещу Украйна, информира "Франс прес".

"Ясно е, че ако Русия използва сила срещу Украйна, това ще има цена, това ще има последствия", подчерта той на медийна конференция, предаде нюз.бг.

Шефът на алианса отбеляза, че за втори път тази година НАТО наблюдава необичайно струпване на руски танкове, артилерия, дронове и електронни системи, както и на войски в бойна готовност, по украинската граница.

Столтенберг призова Русия за успокояване на обстановката. "Продължаваме да вярваме в смисления диалог, особено във времена като днешните, добави шефът на НАТО.

Той определи действията на Русия по украинската граница като необясними и непредизвикани. По думите му не е ясно какви са намеренията на Москва, но при предишни подобни случаи Русия нападна Украйна и завзе Крим. 

По-рано украинският министър на отбраната Алексей Резников обяви, че страните от НАТО са уверили властите на Украйна в готовността си изпреварващо да предприемат стъпки във връзка с информацията за действията на Русия в близост до нейните граници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай