Намушкаха фатално британски депутат в църква

Дейвид Амес е бил на среща с избиратели

Намушкаха фатално британски депутат в църква | StandartNews.com

Британски депутат от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън беше намушкан фатално в църква. Политикът е бил на среща с избиратели, съобщава "Ройтерс". По-късно той е починал от раните си. 

69-годишният Дейвид Амес, който представлява Саутенд Уест в Есекс, Източна Англия, беше намушкан около обяд на среща в методистката църква Белфеърс.

Полицията отбеляза, че нападателят е бил арестуван след намушкването.

"Той беше намушкан няколко пъти", каза Джон Ламб, местен съветник, присъствал по време на инцидента, като допълни: "Не сме сигурни колко сериозно е това, но не изглежда добре."

Кадри от хеликоптер на телевизия Sky News показаха въоръжена полиция пред църквата, както и редица линейки. Църквата отказа коментар.

"Ужасяващи и дълбоко шокиращи новини. Мислим за Дейвид, неговото семейство и неговия персонал", коментира лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Кийр Стармър.

Амес беше избран за първи път в парламента да представлява Басилдон през 1983 г., а след това се кандидатира за избори в Сауденд Уест през 1997 г. На сайта му се казва, че той е провеждал срещи с местни избиратели в първия и третия петък на месеца.

В него са изброени основните му интереси като "въпроси, свързани с хуманното отношение към животните и в подкрепа на живота".

Наръгването на срещата на Амес с избирателите повтаря случая от 2010 г., когато лейбъристкият депутат Стивън Тимс оцеля след намушкване в офиса на своя избирателен район, и фаталната стрелба през 2016 г. срещу лейбъристката Джо Кокс само дни преди референдума за Брекзит.

"Атакуването на наши избрани представители е атака срещу самата демокрация", написа съпругът на Кокс Брендън в "Туитър", като допълни: "Няма извинение, няма оправдание. Това е толкова долно."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай