На ски в Швейцария? Вече става по-лесно

Досега възможността за бърз антигенен тест не бе предвидена

На ски в Швейцария? Вече става по-лесно | StandartNews.com

От 20 декември 2021 г. Швейцария въвежда промени в мерките за влизане в страната, като всички  пристигащи граждани, независимо дали са ваксинирани или преболедували COVID-19, трябва да представят или отрицателен резултат от PCR тест, или отрицателен резултат от бърз антигенен тест.

Досега възможността за бърз антигенен тест не бе предвидена.

Според новите правила PCR тестът трябва да е направен до 72 часа преди пристигането, а бързият антигенен тест трябва да е извършен до 24 часа преди пристигането в страната.

По информация на посолството ни в Берн също така от 20 декември 2021 г. ваксинираните срещу COVID-19 и преболедувалите болестта ще бъдат освободени от изискването за повторен тест между 4-я и 7-я ден след влизането в страната.

За неваксинираните и непреболедувалите тестът следва да бъде направен повторно между 4-я и 7-я ден от влизането, като резултатът да бъде докладван на съответните кантонални власти.

Остава задължително преди пътуването и не по-рано от 48 ч. преди влизане в страната да бъде попълнен електронен формуляр  на https://swissplf.admin.ch

Подробности за условията за влизане в Швейцария са публикувани на: https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/32292

При нужда от съдействие българските граждани в Конфедерация Швейцария могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Берн на следните телефонни номера: +41 31 351 14 55; +41 31 351 78 06, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +41 798243822. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]; [email protected]

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай