Мъж с автомат опитал да убие Байдън, задържаха го край Белия дом

Готвел покушение и срещу Марк Зукърбърг

Мъж с автомат опитал да убие Байдън, задържаха го край Белия дом | StandartNews.com

Въоръжен мъж е бил арестуван на път за Белия дом, където е планирал да убие няколко високопоставени служители, включително президента на САЩ Джо Байдън.

Други „цели“ включват началника на кабинета на Белия дом Антъни Фаучи, бившите президенти Барак Обама, Бил Клинтън и създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг, съобщи BG VOICE.

Съдебните документи показват, че 25-годишният Куачуа Брилиън Зионг е тръгнал от Сакраменто, Калифорния.Той е бил спрян от полицията на 21 декември за агресивно шофиране. По време на разговори с полицията той признава, че се е отправил към Вашингтон, за да се „бори със злите демони в Белия дом“.

Той обяснил, че е работил в магазин за хранителни стоки, докато „Бог го повикал“ и се оплакал от работата на правоприлагащите органи за предполагаемо „злоупотреба с деца“ по време на мандата на Джо Байдън.

В автомобила на задържания полицаи открили автоматични оръжия АР-15, боеприпаси, бронежилетки, патрони и аптечки.

Според съдебните документи Зионг твърди, че той е „единственият човек, който може да освободи Съединените щати от злото“, и че е необходимо да се убият управляващите.

Той каза, че ще направи всичко необходимо, за да завърши мисията си, и ще се отправи към Белия дом веднага след като бъде освободен от ареста.

Сюн е обвинен в заплаха за отнемане на живот.

Инцидентът не е първата планирана атака срещу Байдън. През май полицията арестува 39-годишния Джон Торнтън от Ню Мексико, който заплаши, че ще отиде във Вашингтон, за да „убие демократа“, служители на компютърни компании и някои членове на семейството му.

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай