Москва става затворен град заради коронавируса

Драматична е обстановката и в цяла Русия

Москва става затворен град заради коронавируса | StandartNews.com

Властите в руската столица обсъждат затварянето на нощните клубове и баровете в мегаполиса, заради големия брой случаи на коронавирус. За денонощие новооткритите носители на COVID-19 в Москва са рекордните 3701.

Драматична е обстановката и в цялата страна, където за петък новите случаи на вируса са 12 126. Ден преди това здравните власти обявиха, че Русия преживява втора вълна от коронавирус.

Заради влошената епидемична обстановка в Москва за две седмици бе отменен безплатният превоз на пенсионери и деца в градския транспорт в столицата. Ден преди това стана ясно, че московските власти обсъждат връщането на по-строгите мерки срещу разпространението на коронавируса в мегаполиса.

Според осведомени източници, след 2 седмици може да затворят врати моловете и кината. По-рано се заговори за затваряне и на училищата. За крайната мярка съобщиха от местната администрация, уточнявайки, че децата отново ще минат на дистанционно обучение.

Заради разпространението на COVID-19, по-рано кметът Сергей Собянин издаде указ, с който разпусна учениците в двуседмична ваканция от 5 до 18 октомври. Очаква се те да преминат на онлайн обучение от 19 октомври. Освен това беше обявен официално размерът на глобата за московските компании, които не пратят минимум 30% от персонала си на работа от вкъщи. Те ще плащат до 1 млн. рубли или близо 11 000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай