Опозицията в Скопие гневна: Радев ни обиди

Христиан Мицкоски нарече българската политика по отношение на спора между властите в Скопие и София глуповата

Опозицията в Скопие гневна: Радев ни обиди | StandartNews.com

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Христиан Мицкоски нарече българската политика по отношение на спора между властите в Скопие и София глуповата.

"Румен Радев казва, че едно от исканията им е българите да бъдат включени в Конституцията на Македония, което означава, че приказката няма да свърши до тук. А това е обида за нас. Вместо да говорим за европейски ценности, ние говорим за национално романтически идеи. В интервюто Зоран Заев определи българите не като окупатори, а като администратори. Тогава ние призовахме за протести и народа излезе по улиците. Така ние извършихме натиск върху Заев, за да не отстъпва", каза Мицкоски пред местната телевизия "Алфа".

Според него "ВМРО-ДПМНЕ като най-голяма партия носи и най-голямата отговорност в страната". "Според нас опитите на България да асимилира македонският народ са безпредметни и глуповати. Благодарение на действията на ВМРО-ДПМНЕ не се стигна до глуповат договор. Трябва да има преговори, но не и асимилация", каза още Мицкоски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай