Меркел с емоционална реч преди празниците

Речта на Меркел от 18 март бе избрана за „Реч на годината“

Меркел с емоционална реч преди празниците | StandartNews.com

Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова днес своите сънародници да се въздържат от посещения при роднини за Коледа и да се поздравяват с тях онлайн, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В емоционалния си призив преди Рождество Христово и Нова година Меркел приканва германците да не предприемат маловажни пътувания и да ограничат до минимум социалните си контакти, тъй като експерти предвиждат ръст на новите случаи на коронавирус по време на празниците.

Речта на Меркел от 18 март,  призоваваща хората в Германия да приемат сериозно пандемията на коронавируса, бе избрана за „Реч на годината“ за 2020 г. от група експерти по риторика.

Панел от университета в Тюбинген заяви в изявление, че в телевизионната си реч „Меркел демонстрира по впечатляващ начин как разумът, подпомогнат от реториката, може да подтикне действия и колко добра реторика може да насърчи чувството и сплотеността на общността“.

В него се казва, че „историческата“ реч е била от централно значение за успешното управление на първата вълна на пандемията. „Това обръщение по телевизията вероятно пряко е повлияло на германското население по начин, който почти никой друг реч през последните години не е правил“, казват експертите.

Речта на Меркел на 18 март, която според мнозина отразява научното обучение на канцлера, получи много признание и признание по целия свят. Основната му тема беше обобщена в две изречения: "Позволете ми да кажа, че това е сериозно. Моля, вземете това и сериозно."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай