Мед "Гибсън" разтуптя Смелото сърце

Чилийка използвала името и лика на актьора без разрешение

Мед "Гибсън" разтуптя Смелото сърце | StandartNews.com

Йохана Агурто си мислела, че е измислила перфектния маркетинг за меда си, използвайки каламбур на името на една от най-големите звезди в Холивуд - Миел (испански за мед) Гибсън, съобщи Би Би Си. Продуктът носи и лика на актьора от филма „Смело сърце“.Агурто започнала да продава меда, след като останала без работа поради пандемията.

И всичко вървеше по план - "докато не получих заплахи от адвокатите на Мел", разкри чилийката в Туитър. Представителите на холивудската звезда заплашили, че ако незабавно не спре продажбата и неразрешеното използване на името на клиента им, ще последват съдебни действия.

"Трябва да получите разрешение за използване или копиране на снимка, още повече от филм, който е собственост на съответното студио, което е пуснало филма", заяви адвокат Лий Брейчън, чийто офис изпратил известието.

„Нищо от това няма за цел да попречи на някой да печели доход или да създаде бизнес, но има подходящи канали за връзка и разрешения, през които трябва да минете, за да сте сигурни, че имате одобрението за такова използване.“

Компанията на Агурто апелира към Гибсън в Tуитър за разрешение да използва неговия образ и добави: „Нашият мед е само за смели сърца!“

Молбата към холивудската звезда е харесана и ретуитната хиляди пъти, въпреки че самият актьор изглежда не е отговорил.

Но Агурто не е готова да се откаже и благодари на акаунта на компанията си в Туитър на хората за подкрепата: "Сърцето ми е смело, но сега още повече, защото знам, че сме мощен рояк."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай