Масов протест в Румъния

Демонстрацията беше организирана по повод годишнината от смазването на протеста, когато демонстранти се опитаха да нахлуят в сградата на правителството. 400 души бяха ранени

Масов протест в Румъния | StandartNews.com

Над 20 хиляди души излязоха на мирен протест снощи срещу правителството в румънската столица Букурещ. Демонстрацията беше организирана по повод годишнината от смазването на протеста, когато демонстранти се опитаха да нахлуят в сградата на правителството. 400 души бяха ранени миналото лято, когато десетки хиляди румънци, работещи в чужбина, излязоха на протести по време на лятната си отпуска срещу корупцията, слабата администрация и опитите на управляващите да отслабят съдебната система с отстраняването на специалния антикорупционен прокурор Лаура Кьовеши.

Една година след бруталното полицейско насилие, когато бяха ранени 400 души, няма резултати от разследването. През последните 2 години и половина, откакто на власт са социалдемократите, протестите в северната ни съседка не секват заради серия от законодателни промени, които бяха критикувани от Европейския съюз и от Държавния департамент на Съединените щати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай