Макрон: Светлина в тунела се вижда

Властите във Франция въвеждат от събота до 2 май мерки в по-голямата част от страната

Макрон: Светлина в тунела се вижда | StandartNews.com

"Правилата, които преди това бяха въведени в 19 департамента на страната, ще бъдат разширени на цялата територия на Франция от събота вечерта", каза той. „Ще загубим контрола, ако не действаме сега. Но светлина в тунела се вижда.“

Това заяви президентът на Франция Еманюел Макрон.

Властите въвеждат от събота до 2 май мерки в по-голямата част от страната. Гражданите ще трябва да са по домовете си от 19 часа нататък. Властите ще засилят контрола и санкциите за нарушаване на карантинния режим.

Също така заниманията в училищата, колежите и университетите ще бъдат дистанционни, като се очаква връщането към присъственото обучение да стане на 3 май.

Несъществените магазини ще затворят за месец.

Той отчете тежката здравна ситуация в страната - не само като процент заразени, но и натиска върху болниците. Подчерта колко е важна ваксинацията, особено за по-тежко засегнати групи от населението, като по-възрастните хора или хронично болните. Тях президентът призова да се прегледат при лекар и ако състоянието им позволява, да не отлагат имунизацията си.

„Длъжни сме всички да участваме в борбата с вируса, да бъдем мобилизирани дружно за децата и близките ни, настоя Макрон, като изрази надежда, че с общи усилия ще се справят.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай