Лют скандал в Брюксел. Макрон удари по масата

Себастиан Курц го вбесил заради разговори по телефона

Лют скандал в Брюксел. Макрон удари по масата | StandartNews.com

 

Френският президент Еманюел Макрон удари с юмрук по масата на днешното заседание срещата на върха в Брюксел, твърди РИА новости. Той бил вбесен от поведението на австрийския премиер Себастиан Курц, който постоянно говорил по телефона, докато се обсъждал 7-годишния бюджет на Евросъюза, добави Politico.

Преди време лидерите се дразнили от Макрон, който отговарял на всяко позвъняване като ставал от масата за преговори, но днес именно той бил бесен на австриеца, който го правил демонстративно когато Макрон взимал думата. „Виждате ли, на него му е все едно. Не слуша другите, казал Макрон по адрес на Курц. Австриецът казал, че подобни реплики го оскърбяват.

По-рано стана ясно, че лидерите не могат вече няколко дни да се договорят за формирането на бюджета, както и по въпроса за Фонда за възстановяване на икономиките след пандемията в размер на 750 милиарда евро, от които 500 – под формата на грантове и 250 – под формата на кредити. Курц вече заяви пред австрийската обществена телевизия ORF, че „продължава да е против тегленето на подобен заем“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай