Лудост! Трошат коли за забавление в пандемията

Нидерландия въведе нестандартни забавления за туширане на напрежението

Лудост! Трошат коли за забавление в пандемията | StandartNews.com

Нестандартно забавление са открили в Нидерлнадия в пандемията- чупене на коли, съобщи БТА.

Единият замахва с чук, а другият с лост - близнаците Стивън и Брайън Крийгер се редуват да трошат автомобил "Пежо 106", върху който със спрей е написано нецензурно послание по адрес на Ковид-19

Двамата братя са участници в "КарСмаш" (CarSmash) - нидерландски проект, целящ да предостави на местни жители в локдаун нестандартни начини да се освободят гнева и отчаянието, натрупани по време на коронавирусната пандемия, която навлиза в третата си година, съпбщи "Ройтерс".

Нидерландските барове, ресторанти и повечето магазини са затворени от средата на декември. Тогава влязоха в сила ограничения, които правителството, в опитите да ограничи рекордния брой случаи на зараза с коронавируса, не се очаква да преразгледа до 14 януари.

"Тези дни няма какво да се прави. Не можем да работим, защото притежаваме бар и сме затворени. Така че решихме да освободим част от напрежението, като разбием автомобил", споделя Брайън.

Мерлийн Бошуйзен, който ръководи "КарСмаш" в близост до Амстердам, обяснява, че клиентите първо изписват върху избраното от тях возило какво ги тормози в живота. След това, отдавайки се изцяло на заниманието, те се опитват да се освободят от него.

На няколко километра южно от Хага вокалната педагожка Джули Скот предлага на фрустрирани нидерландци да покрещят на плажа, за да "изпуснат парата".

С лице към вятъра рамо до рамо с Джули, клиентката й Роземарийн Кардийк скача нагоре-надолу по плажа и крещи, докато не й остане дъх, опитвайки се да потисне смеха си.

Роземарийн е секретарка, която иска да се научи да говори с повече увереност в работата си. "Тук не е нужно да мислиш за други неща, пред теб са само пустият плаж и безкрайното море. Гласът ти се отнася над него и повече не се връща. Това дава усещане за свобода", споделя тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай