Кристалина Георгиева: МВФ трябва да е "фар за почтеност"

Бордът на фонда в един всеобхватен и безпристрастен процес прегледа доказателствата и стигна до извода, че има пълно доверие в моето ръководство, каза шефът

Кристалина Георгиева: МВФ трябва да е "фар за почтеност" | StandartNews.com

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че Фондът винаги трябва да бъде "фар за почтеност" по отношение на данните и изследванията.

Тя направи това изказване ден, след като Изпълнителният борд на организацията изрази пълното си доверие в нейното ръководство.

По-рано Кристалина Георгиева приветства одобрението на Борда в отделно свое изявление, в което посочи, че е доволна, че членовете са се съгласили, че обвиненията срещу нея са неоснователни.

Бордът на МВФ в един всеобхватен и безпристрастен процес прегледа доказателствата и стигна до извода, че има пълно доверие в моето ръководство. Така че отново мога да събера страхотния екип на Фонда, да работя с нашите партньори, за да отговорим на тежките предизвикателства, пред които сме изправени. Говорим за пандемията, за климата. Приемам присърце, че трябва винаги да се стремим да демонстрираме, че това, което правим, докосва положително живота на хората. Гордея се с това, което направихме в МВФ през тези две години, за да се мобилизираме изключително силно, за да помогнем на нашите членове, заяви Кристалина Георгиева, съобщи БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай