Кралицата носи в чантата си два спомена за Филип /СНИМКИ/

По време на службата Елизабет седеше сама, като често бършеше очите си, а принц Чарлз плачеше през цялото време

Кралицата носи в чантата си два спомена за Филип /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Какви спомени от съпруга си пази кралицата в чантичката си?

Според Royal Insider, кралицата е взела една от белите кърпички на Филип , направени от неговите шивачи Savile Row Kent & Haste. Бялата кърпичка в горния джоб на сакото бяха запазена марка на херцога.

Елизабет носи и малка снимка, на която двамата са в Малта. Те са били там като младоженци.

Снимка на тогавашните принцеса Елизабет и принц Филип в Малта, където херцогът на Единбург е бил разположен с Кралския флот.  Няма предположение, че кралицата е държала тази снимка при себе си по време на погребението

Живели във Вила Гуардамангия, в покрайнините на столицата Валета, между 1949 и 1951 г., докато принцът е бил там на служба като морски офицер.

По-късно кралицата го описва като един от най-хубавите периоди в живота си, тъй като това е единственият път, в който тя може да живее „нормално“. Двойката се връща в Малта често, включително за да отпразнува 60-годишнината от сватбата си през 2007 г., пише Дейли мейл.

Чантата на кралицата е на британската марка Launer, за използването на  която има кралска заповед от 1968 г. Елизабет притежава около 200 чанти в различни стилове и цветове, съобразени с тоалета й.

По време на погребението на съпруга й потъналата в скръб Елизабет остави лично, написано на ръка послание до Филип, до венеца от бели лилии, малки бели рози и бяла фрезия, избрани от нея.

Кралицата е дирижирана от декана на Уиндзор в куира на параклиса „Свети Георги“ в замъка Уиндзор

На траурния си тоалет кралицата бе сложила диамантената брошка от град Ричмънд, подарък за сватбата през 1893 г. на нейната баба кралица Мери с бъдещия крал Джордж V. 

По време на службата кралицата седеше сама, като често бършеше очите си, докато проследяваше последното пътешествие на съпруга си в  катафалката Land Rover, която той бе проектирал сам преди 20 години; 

Кралицата стои сама, докато гледа ковчега на принц Филип, носен от войници на последното му пътуване в параклиса „Сейнт Джордж“, Уиндзор вчера за погребението на любимия си съпруг

Принц Хари и принц Уилям се видяха за първи път от една година. Те не изрекоха нито дума, докато вървяха към църквата, но разговаряха след службата с херцогинята на Кеймбридж. Кейт беше с диамантено и перлено колие от личната колекция на кралицата.

Престолонаследникът принц Чарлз плачеше през цялото време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай