Кои са най-странните плажове в света

Вижте класацията на британския сайт "Great Inside"

Кои са най-странните плажове в света | StandartNews.com

Ето списък на някои от най-интересните плажове в света, класирани от туристите на британския сайт "Great Inside".

Плажовете на Закинтос

Малкото заливче на брега на остров Закинтос сред гръцките Йонийски острови, плажът Navagio, известен още като „Covegglers Cove“, изглежда като пейзаж направо от приказна книга. Това е идеалната дестинация за тези, които търсят плаж с вълнуваща история. Името Smuggler’s Cove идва не от скритото местоположение на плажа, а от името на самолет, за който се смята, че е принадлежал на контрабандисти, който е погребан в пясъчните дюни на плажа. На 2 октомври 1980 г., бурно време и лоша видимост принудили товарен самолет, наречен MV Panagiotis, да кацне близо до залива. Някои хора твърдят, че самолетът е превозвал контрабандни цигари, вино и дори жени. Освен този кораб, Smuggler’s Cove разполага и с варовикови скали, чисти сини води и бели пясъчни плажове.

Плажовете на Бора Бора

Що се отнася до най-красивите тропически плажове в света, плажовете на Бора Бора са извън конкуренцията. Бора Бора е остров от Френска Полинезия. Островът е заобиколен от лагуна и бариерен риф, а в центъра има останки от изчезнал вулкан. Луксозни курорти са разположени в близост до плажовете на Бора Бора, много от тях разполагат със собствени частни плажове. Белите пясъчни плажове тук осигуряват много слънце и са осеяни с редици кокосови дървета.

"Скритият плаж" в Мексико

Идеалният плаж за онези, които търсят уединение, тръпка и мистерия е „Плая дел Амор”, наречен „Скритият плаж“ в Мексико. Това е е мястото, където трябва да посетите на всяка цена. Плажът е част от островите Мариета в устието на залива Бандерас. Според посетителите плажът изглежда като част от някакъв фантастичен филм с бялата си пясъчна пещера, измита от сините води на Тихия океан. Островът, на който се намира Плая дел Амор, е част от архипелаг, създаден от утайките, станали след изригването на подводен вулкан. Някои смятат, че дупката в скалата, довела до образуването на „Скритият плаж”, е създадена от бомбардировки по време на военни тестове, разрешени от мексиканското правителство. „Скритият плаж” е невидим за онези, които го гледат отвън и до него може да се стигне само по дълъг воден тунел от Тихия океан до плажа. Само 6 фута пространство на плажа е над нивото на водата и туристите обикновено пристигат на плажа с каяк или плуване.

„Стъкленият плаж” в калифорнийския държавен парк MacKerricher близо до Форт Браг

Този плаж е известен с морските си стъклени отлагания по плажа. Първоначално площадката е била използвана за изхвърляне на отпадъци като стъклени материали. Изхвърлянето на стъклени отпадъци е спряно през 1967 г., след което са проведени операции по почистване, за да се изчисти плажът от неразградимите материали. Природата се е справила с останалото: създала е красота от отпадъци. Докато морските вълни са докосвали бреговете, стъклото и керамиката се превърнали в кръгли, подобни на камъчета частици с различни цветове. Днес „Glass Beach” се откроява със своята уникална красота, където стъклените камъчета блестят като бижута на плажа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай