Китаец намери майка си след 33 години издирване

Бил отвлечен като малко дете, нарисувал карта на родното си село

Китаец намери майка си след 33 години издирване | StandartNews.com

Китайец, който бил отвлечен преди близо 33 години, се събра отново с биологичната си майка, след като нарисува карта на селото от детството си по памет.

Ли Джингуей бил само на четири години, когато е отвлечен от дома си и продаден в група за трафик на деца.

На 24 декември той сподели ръчно нарисувана карта в приложението за споделяне на видео, Douyin, което полицията съпостави с малко село и жена, чийто син е изчезнал. След ДНК тестове те се събраха отново в провинция Юнан в събота, съобщи CNN.

Видеозапис от събирането показва срещата на двойката за първи път от повече от три десетилетия и показва Ли Джингвей как внимателно сваля коронавирусната маска на майка си, за да разгледа лицето й, преди да се разплаче и да я прегърне. „33 години на чакане, безброй нощи на копнеж и накрая карта, нарисувана на ръка по памет, това е велик моментт след 13 дни“, написа г-н Ли в профила си в Douyin преди очакваното събиране.

Той  е отвлечен близо до югозападния град Джаотонг в провинция Юнан през 1989 г. и впоследствие продаден на семейство, живеещо на повече от 1800 км. Сега живее в провинция Гуандун в Южен Китай. Той не е успял да научи от осиновителите си за своя произход. Затова потърсил помощ в интернет. "Аз съм дете, което търси дома си. Бях отведен в Хенан от плешив съсед около 1989 г., когато бях на около четири години", казва той във видеото, което е споделено хиляди пъти. „Това е карта на родния ми район, която съм начертал по памет“, дпбавя Ли, като вдигна рисунка на селото, която включва елементи като сграда, която той смята за училище, бамбукова гора и малко езерце. Благодарение на това впоследствие е открита майка му.

Отвличанията на деца не са нещо  необичайно в Китай, където до скоро се разрешавше само по  едно дете на семейство, а местното общество отдава голямо значение  на това да има син. Много деца са отвличани в ранна възраст и продавани на други семейства. През 2015 г. беше изчислено, че 20 000 деца са отвличани всяка година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай