Ноле е свободен, но се намесва министърът на миграцията

Какво се случва с Джокович в Австралия

Ноле е свободен, но се намесва министърът на миграцията | StandartNews.com

Правителството на Австралия се съгласи да отмени решението за анулиране на визата на Новак Джокович миналата седмица. Той ще бъде освободен от ареста и ще получи обратно паспорта си и други лични вещи, съобщи The Guardian.

Причината за това е, че правителството призна, че не е дало достатъчно време на Джокович, след като го уведоми за намерението си да анулира визата си, за да говори с други и да отговори напълно.

Това обаче не решава казуса. Министърът на имиграцията Алекс Хоук вече може лично да се намеси и да реши да отмени визата, но на изцяло нови основания. Това, което правителството посочи в съда, може да се случи.

Ако това се случи, това може да се окаже, че Джокович ще бъде изправен пред забрана за влизане в Австралия за три години, ако министърът реши да отмени визата.

Правителственият съветник Кристофър Тран казва, че министърът на имиграцията Алекс Хоук ще обмисли дали да упражни лично правомощие за анулиране на визата.

Кели отбелязва, че ако министърът вземе решение за отстраняване, тогава Джокович не може да се върне в продължение на три години. Това обаче  може да бъде обжалвано. 

„Изглежда, залогът по-скоро се е увеличил“, каза той.

По-рано съдия Антъни Кели прочете протокол, с който се отменя решението за анулиране на визата на Новак Джокович, осъжда се правителството да заплати разноските и Джокович да бъде освободен от ареста след 30 минути с неговия паспорт и върнатите му лични вещи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай