Казарма в Румъния. Условията

Отново вечерен час в страната

Казарма в Румъния. Условията | StandartNews.com

В Румъния мерките се затягат. Страната с нови рестрикции. От понеделник се затягат противоепидемичните мерки на фона на увеличение на новите случаи на КОВИД-19 и на смъртните случаи от заболяването, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Правителството обяви, че отново влиза в сила вечерен час. За достъп до повечето обществени пространства ще бъде задължително представянето на здравен пропуск, а учениците ще излязат в двуседмична ваканция.

"Положението е катастрофално", заяви вчера заместник вътрешният министър Раед Арафат. "Други страни преминаха през това, когато нямаше на разположение оръжие, а именно ваксина", отбеляза той.

"Озовахме се в тази ситуация, при положение че има ваксина, защото мнозинството от нас не желае да се ваксинира. Тази ситуация можеше да бъде избегната", посочи Раед Арафат.

Новите противоепидемични мерки ще бъдат в сила за срок от 30 дни и включват ограничение на придвижването след 22,00 ч. и затваряне на магазини и ресторанти в 21,00 ч.

Носенето на предпазна маска на обществено пространство отново става задължително от понеделник, а сватбите и други частни празненства ще бъдат забранени.

Правителството призова работодателите да изпратят половината от служителите си на работа от вкъщи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай