Как забрана на алкохола ще бори коронавируса

Само продажбите за вкъщи ще са разрешени за пъбовете, кафетата и ресторантите след 18 ч.

Как забрана на алкохола ще бори коронавируса | StandartNews.com

Кръчмите и ресторантите в Уелс няма да сервират алкохол и ще трябва да затварят в 18 ч. от петък с цел ограничаване на разпространението на COVID-19 преди Коледа, съобщи днес първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд, предаде Франс прес.

Киносалоните, боулинг залите и други места за развлечения на закрито ще трябва да затворят врати в рамките на второ затягане на антиковид мерки, целящи намаляване на случаите на зараза в тримилионната британска провинция, предава БТА.

Само продажбите за вкъщи ще бъдат разрешавани за пъбовете, кафенетата и ресторантите след 18 ч.

Мерките ще бъдат подложени на оценка на 17 декември, а после ще бъдат анализирани на всеки три седмици, допълва Дрейкфорд, като обеща финансова помощ за засегнатите предприятия, която ще бъде най-щедрата в Обединеното кралство.

Според ръководителя на уелското правителство тези мерки са нужни, защото в противен случай ще се увеличат хоспитализациите и смъртните случаи. Уелс беше в карантина за 17 дни, която бе отменена в началото на ноември. Но постигнатото тогава в борбата с разпространението на епидемията намалява. В Уелс има над 2500 починали от новия коронавирус, но моделите на експертите говорят за риск от още 1600 допълнителни смъртни случая през зимния период.

Всяка от нациите, съставяща Обединеното кралство, сама решава стратегията си срещу пандемията. Най-населената - Англия, предвижда едномесечната карантината да приключи в сряда, но близо 99 процента от 56-те й милиона жители ще продължат да живеят при стриктни рестрикции съгласно тристепенна система за тревога.

В Обединеното кралство починаха над 58 000 заразени с коронавируса от началото на пандемията. Заразените са вече над 1,6 милиона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай